Vogels

Het fotograferen van vogels is toch wel mijn favoriete bezigheid. Het maakt niet uit waar je op de wereld bent er vliegen er altijd wel een paar rond om jezelf mee te vermaken. Het fotograferen is echter vaak wel erg lastig. Het vinden van de juiste plek is altijd weer een enorme uitdaging. Veel foto's zijn ver van huis gemaakt in landen als Zuid-Afrika, Namibië, Verenigde Staten, Mexico en Spanje. Echter ook vaak dicht bij mijn huis in Nederland. Soms zit ik uren in een hut of tent zonder resultaat terwijl ik een dag later in een korte tijd een paar mooie foto's maak.

Het bestuderen van gedrag is ook altijd erg leuk. Vogels zijn vaak erg op hun eigen territorium gesteld en al snel ontstaan er vaak kleine irritaties tussen de vogels die weer leuk zijn om vast te leggen. Hoe meer foto’s ik maak, hoe meer veeleisend ik word. Was ik vroeger blij met een vogel zittend op een takje, tegenwoordig moeten ze vliegen, vechten, eten of paren. De uitdaging en voldoening als zo’n foto eenmaal lukt maken het zo leuk.

Hieronder vind u een collectie van mijn vogel foto's waarbij die voldoening zeker gelukt is.

Close up van uilPurple roller, Zuid-AfrikaEenden.Vis arend.Eenden in de mist.Ransuil door de bladeren.Bijeneter.Roodborst in de winter.Reiger in ochtend licht.Vliegende valk.Gans in de mist.Ijsvogel op hekje.Vliegende kolibri 1, V.S.Arend.Verkeersbord met Buizerd.Buizerd.Kingfisher, BotswanaGansen in de mist.Fitis op rietstengel, NederlandVliegende gansen tijdens zonsopkomst.Boomklever op boomstam, NederlandZwanen in rode vijver, NederlandZwartkop vrouwtje op zijkant boom, Nederlandclose up van jonge uil, Zuid-AfrikaBoomklever aan zijkant boom, NederlandRansuil close upReiger tijdens zonsondergangGiant kingfisher close up, Zuid-AfrikaIjvogel 3, NederlandVliegende kolibri 2, V.S.KneuKolibri close up, V.S.Kuifeend in de ,ist.Vliegende kolibri 3, V.S.Minimalistische zwanen.VeldleeuwerikPied kingfisher vliegend, Zuid-AfrikaRansuil in boom 2, NederlandVliegende ijsvogel met visEenzame gans.Ransuil in boom, NederlandSpecht op tak, NederlandVliegende kolibri 7, V.S.Close up van een ReigerSunbird in bloem, Zuid-AfrikaWater spreeuw in Schotland.Golden eye eenden.Ijsvogel op tak, NederlandGansen in paarse reflectie.Close up van Afrikaanse Pinguïn, Zuid-AfrikaBijeneter met bij, SpanjeRietzanger op riet stengel, NederlandAfrikaanse vis arend met vis, BotswanaLilac breasted roller, NamibiëWever vogel op bloem, Zuid-AfrikaVliegen kolibri 7, V.S.Ijsvogel met visBuizerd op tak, NederlandBijeneters op tak, SpanjeBlauwe kroon mot mot voorkant, MexicoUil in groene boomBijeneter op tak, SpanjeZwaluw land op tak, NederlandZwaluw, Zuid-AfrikaGrond neushoorn vogel, Zuid-AfrikaRoodkopklauwier op tak, SpanjeNeushoornvogel op tak, Zuid-AfrikaBijeneter in de wind, SpanjeAfrikaanse Pinguïn, Zuid-AfrikaClose up van uil, Zuid-AfrikaKoekoek, Zuid-AfrikaGiant kingfisher met vis, Zuid-AfrikaWoodland kingfisher op tak, Zuid-AfrikaGele kanarie op tak 2, SpanjeBoomklever op zijkant boom, NederlandZwartkop vrouwtje boven op boom, NederlandIjsvogel 2, NederlandKolibri 1, V.S.Sunbird 1, Zuid-AfrikaPinguïns voeren elkaar, Zuid-AfrikaClose up van Parelhoen, Zuid-AfrikaRoofvogel in NamibieFitis op rietstengel 2, NEderlandNeushoonvogel op tak, Zuid-Afrikahigh key Ground hornbill, Zuid-AfrikaZwaan in rode vijver, NederlandZwanen tijdens zonsopkomst, Nederland
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics