Macro

Details, details en nog meer details!

Dit is waar het bij macro fotografie om draait. De kleinste dieren en planten op onze wereld wil je zo groot mogelijk in beeld brengen. Dingen die mensen nooit zien worden ineens tastbaar gemaakt en door de speciale lenzen kan je dit met ongelooflijk veel detail doen.

Het leukst aan macro fotografie is dat je het eigenlijk overal kan uitvoeren. Loop een uur met je camera door de tuin en je hebt al een heleboel nieuwe dingen gezien. De grootste dieren groep ter wereld zijn de insecten en rondom je huis vind je er hier al honderden van. Vlinders zijn ook zeergeliefde objecten voor macro fotografie. Vaak gefotografeerd op de meest prachtige bloemen gaat er een hele nieuwe wereld open.

Voor mij is macro fotografie een bijzaak die eigenlijk meer aandacht verdiend. Ik heb niet heel veel foto’s omdat mijn interesses vaak ergens anders liggen. Echter verbaas ik mezelf elke keer weer wat voor een geweldige foto’s je op deze manier kan maken. Mijn voornemen is om deze categorie in de toekomst meer aandacht te geven. De aandacht die het verdiend!

Hieronder vind u een kleine selectie uit de macro foto’s die ik gemaakt heb.

Oranje tipje op pinksterbloemVlinder met bokeh.Vliegende bij.Hagedis in Burgers zoo.Oranje tipje close up.Klein plantje.Twee vlindersHet hoornaar nest.Rups aan draad.Kwelwater close upOranjetipje op bloemPaddestoel.Paddenstoelen in de MaasduinenOranje tipjeLibelle, Zuid-AfrikaBloemMot, NederlandKlaar voor de start?, NederlandWans, NederlandVlinder op bloem, Indonesië
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics