Workshop herfst landschappen in de Hoge Venen, België


Locatie : Nationaal park de Hoge Venen (België)

Datum : VOL -> 26 oktober 2024 = FULL

EXTRA DATUM -> 27 oktober 2024

Tijdstip : 7:30

Duur : Een volle dag van zonsopkomst tot zonsondergang.

Kosten : € 160,- incl btw. Per persoon

Voor wie is deze workshop?

Met deze fantastische workshop zullen we op 1 dag, 3 verschillende locaties proberen te bezoeken in nationaal park de Hoge Venen in België. Het bezoeken van meerdere locaties betekend ook dat we meerdere verschillende disciplines van de Landschapsfotografie uit kunnen voeren. Heb jij ook een passie voor landschapsfotografie en wil je nog beter worden?

Tijdens deze workshop neem ik je vol enthousiasme mee! We kijken naar instellingen, het gebruik van filters, speciale features zoals HDR en Live ND. Verder gaan we kijken wat sluitertijd voor een effect heeft op je foto en hoe je de mooiste composities kan maken. Enige vorm van basis kennis zoals sluitertijd, ISO, diafragma en witbalans zijn wenselijk. Aangezien we over moeilijk begaanbaar terrein wandelen is het wenselijk dat je enigszins goed te been bent.

Tijdens deze workshop gaan we op pad met een groepje van maximaal 8 deelnemers dus wees er snel bij want de plekken zijn beperkt!


Wat heb je nodig?

- een spiegelreflex / systeem camera en eventueel wisselbare lenzen.
- Verschillende lenzen. Tijdens deze workshop kan je lensen van 7mm tot 300mm gebruiken.
- Filters indien je die hebt. ND filter, polarisatie filter en grijs verloop filter.
- Volle accu’s (het liefst 2 of meer) en lege geheugenkaartjes.
- Statief is noodzakelijk.
- Kleding en schoeisel dat afgestemd is op de weersomstandigheden en de locatie. Met name langs het riviertje kunnen de rotsen weleens glad zijn.
- Voor de lunch word gezorgd maar eventueel eten en drinken voor onderweg dien je zelf mee te nemen.Hoe ziet deze dag eruit?

Afhankelijk van het weer bezoeken we verschillende locaties. Dit kan een mooie zonsopkomst plek zijn, snelstromende riviertjes, Dode bomen, Weidse landschappen vol vlonder paden, enorme bossen of meertjes vol met bollen gras. Het is allemaal te vinden in de hoge venen! Denk hier ook nog eens de prachtige herfst kleur bij en we hebben een fantastisch gebied vol fotografie mogelijkheden.

Omdat niet elke locatie geschikt is voor elk type weer zullen we ter plekke besluiten wat de beste keuze is. Voor elk weer type is er echter voldoende te fotograferen dus fantastische foto’s kunnen we hier altijd maken!

In de ochtend gaan we afhankelijk van het weer 2 verschillende locaties bezoeken waaronder in elk geval het prachtige riviertje de Hoegne.Rond 13:00 vertrekken we wederom met eigen vervoer naar de locatie voor onze lunch. Hier worden we voorzien van een heerlijke lunch en een drankje.

Na de lunch zullen we afhankelijk van het weer het bos in gaan, een riviertje opzoeken of een prachtige plek voor een zonsondergang opzoeken.

Tegen of net na zonsondergang lopen we weer richting de auto’s waar we de dag afsluiten.

Het programma kan afhankelijk van het weer enigszins wijzigen als bepaalde gebieden slecht of niet begaanbaar blijken te zijn. Indien de weersvoorspelling super slecht is of als we bijvoorbeeld door ziekte de workshop moeten annuleren dan krijgt u de mogelijkheid om een andere datum kiezen. Als geen enkele andere datum schikt dan krijgt u natuurlijk uw geld terug. Indien u zelf wenst te annuleren dan kan dit tot uiterlijk 7 dagen voor de start van de workshop.


7:30 ontvangst
7:45 – 9:00 Eerste locatie
9:00 – 13:00 Tweede locatie
13:00 – 14:00 lunch
14:00 – ongeveer 18:00 Derde locatie
18:15 AfsluitingLET OP : Om de kosten van deze workshop zo laag mogelijk te houden zult u met eigen vervoer tussen de verschillende locaties moeten rijden. De afstanden variëren van 10 tot 15 minuten.

Wilt u deze workshop boeken vul dan het onderstaande formulier in. Ik zal na ontvangst zo snel mogelijk contact met u opnemen en een factuur sturen. zodra de factuur is betaald stuur ik u een bevestiging mail en staat u definitief op de lijst met deelnemers!

Toch liever een andere workshop? Klik dan HIER.Uw naam
Uw mailadres
Uw telefoon nummer
Uw adres
Uw bericht
 
 
Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies, hiervoor hebben we echter wel je toestemming nodig. Als je meer wilt weten over de cookies die wij gebruiken, lees dan ons privacy statement.

 
 
NoodzakelijkeAnalytics